#Evdekal, Ama Hareketsiz Kalma!

Korona virüsle mücadele kapsamında birçok kişi salgının yayılmasını önlemek için #evdekal çağrılarına uydu ve kendi karantina uygulamasını hayata geçirdi. Bu süreçte sporunu aksatanlar, evde sıkılanlar bu sorunu basit egzersizlerle aşabilir. Bildiğin gibi düzenli spor yapmak hem bağışıklık seviyeni güçlendiriyor hem de fiziksel ve zihinsel sağlığını koruyabilmeni sağlıyor. İşte kişisel karantina sürecinde evde kolaylıkla uygulayabileceğin bazı egzersizleri senin için düzenledik.

Günlerdir süren korona virüse karşı homeoffice çalışma ya da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama kuralının getirdiği hareketsizlik ve sağlıksız yiyecekleri tüketme sorununu evde basitçe yapabileceğiniz bazı egzersiz hareketleriyle kolayca aşabilirsiniz. Karantina günlerinde ısınma hareketleriyle başlamaya özen gösterdiğiniz egzersizler, hem formunuzu hem de psikolojinizi korumaya yardımcı olacak. Ayrıca vücudunuz mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salgılayacak ve stres ve endişe seviyeniz azalacak. 

Karın ve kalçanızı sıktıktan sonra bu bölgelerin desteğiyle hafifçe yukarı doğru karın. 15 defa olmak üzere 3’er kere tekrarlayacağınız bu hareket ilk başlarda sizi zorlayabilir. Bu nedenle bacaklarınızı 90 derece kaldırarak da vücudunuzu bu harekete alıştırabilir, güçlendikten sonra bacaklarınız yerde olarak mekik çekmeye devam edebilirsiniz.
İkinci hareket için tıpki ilk hareketteki gibi yere uzanın ve ellerinizle ayaklarınızı olabildiği kadar açın. Yine boyun bölgenize zarar vermemek için karın bölgenizi sıkarak destek alın ve ellerinizi mümkün olduğunda yukarı doğru uzatarak ayaklarınıza doğru birleştirin. 15 kereden 3’er defa tekrarlayacağınız bu harekette elleriniz ile birlikte bacaklarınızı aynı anda birbirine değdirebildiğiniz kadar değdirmeye çalışın. Hem karın hem de bacak bölgenizi çalıştıracak bu hareket aynı anda alt ve üst karın bölgesindeki yağlarında kırılmasına yardımcı olacaktır.
Bu harekette eğer evinizde varsa elinize bir dumble alabilir yoksa da küçük pet şişeleri suyla doldurarak onları ağırlık olarak kullanabilirsini. 15 kereden 3’er setler halinde tekrarlamanız gereken bu harekette en önemli nokta bacaklarınızı omuz genişliğinde açmanız. Bacaklarınızı açarak dengenizi sağladıktan sonra yapmanız gereken ağırlık olan elinizi yukarı kaldırarak diğer elinizi ters tarafa yatıracak şekilde yan tarafınızdaki gerginliği hissedene kadar eğilin.
Hem sırt bölgenizi hem de kollarınızı çalıştıracak olan planking hareketi ise, güçlü bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olacak. Dirseklerin doksan derecelik bir açıyla yere dayandığı bu harektte gücü bacak bölgenizden almayı unutmayın. Başınızı omurganızla ayın hızada tutarak. dirsekleriniz yardımıyla şınav çeker gibi eğilin ve kalkın. 15 kereden olmak üzere 3’er set halinde tekrarlamanız gereken bu hareket başlarda zor gelse de zamanla en büyük tutkunuz haline gelecek, eminiz.
Bir diğer hareket ise Squat. Squat hareketini yapmak için ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Ellerinizi öne doğru yere paralel şekilde uzatın. Karnınızı ve kalçanızı sıkarak kalçanızı geriye doğru atarak çömelip kalkın.
Düz zemin üzerine yerleştirdiğiniz matın veya battaniyenin üzerine ellerinizi yanlara koyarak, sırt üstü yatın. Karın ve kalçanızı sıktıktan sonra tek bacağınızı, ayak parmaklarınız yukarı bakacak konumda gergin bir şekilde indirip kaldırın. Hem esnemenize hem de bacak bölgenizi inceltmenize yardımcı olacak bu hareketi 3’er set halinde 15 kere tekrarlayın. 
Diğer bir harekette ise, mat veya battaniyenin üzerine yüz üstü yatarak kol ve bacaklarınızı öne doğru esnetin. Aşağıya ve yukarıya doğru kaldırarak bu hareketi 15 kez tekrarlayın. 
Son olarak esneme hareketlerinizi tekrarlayarak sporunuzu sonlandırın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir