Sımsıkı Bir Core Bölgesi İçin; “PLANK”

Plank hareketini egzersiz rutinine mutlaka dahil etmen için birçok neden olduğunu biliyor musun?

Plank hareketi core bölgesini için yapılabilecek egzersizlerin en önemlisi. Plank’in faydalarına göz atıp, verdiğimiz ipuçlarıyla Plank hareketinde uzmanlaşmaya ne dersin?

Plank’ın Faydaları 

Plank hareketinin sunduğu çeşitli faydalar var. Plank ile,

  • Postürünü geliştirebilir,
  • Bel ağrını azaltabilir,
  • Core bölgeni güçlendirebilir,
  • Dengeni artırabilirsin.

Bu çok yönlü egzersizi haftada en az 3 kez yapacak şekilde rutinine eklemeyi unutma!

Plank Hareketini Doğru Yapman İçin İpuçları

Hareketi başından ayak parmağına kadar tüm vücudunda hissetmelisin. Çok yönlü ve tüm kaslarının gelişimi için bir hareket arıyorsan doğru egzersiz Plank. Hareketin hedeflediği başlıca kaslar karın ve sırt kasları, ama bunların dışında omuz, göğüs ve bacak kaslarının da çalıştığını göreceksin.

Plank yaparken vücudunun konumu dümdüz bir tahta gibi olmalı. Harekete yukarı itme konumunda başlamalısın: yüzün aşağıya bakmalı, ellerin de omuz genişliğinde olmalı. Karın kaslarını sıkarak ayak parmaklarının üzerinde dengede kalmalısın.

Plank’te uzmanlaştığını düşünüyorsan hareketi çeşitlendirmeye de başlayabilirsin. Bir ya da iki kez, 1 dakika boyunca doğru bir şekilde plank hareketi yapmayı başarabiliyorsan, kendini geliştirmenin zamanı gelmiş demektir. Hareketi zorlaştırmak için bir bacağını ve onun karşı kolunu kaldırabilirsin. Yoğunluğu artırmak için, bacaklarını 30 saniyelik aralıklarla yukarı kaldırıp bırakabilirsin. Yan karın kaslarını çalıştırmak için ise side plank yapabilirsin. Eğer tüm kol plank çalışmak bileğini zorluyorsa, sadece ön kollarının üstünde plank yapmayı da deneyebilirsin.

Kusursuz bir plank için gereken her şeyi öğrendin, şimdi sıra plank egzersizini günlük alışkanlıklarının arasına dahil etmekte!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir