Kaslarımız Neden Titrer?

Zor bir egzersiz yaparken kaslarının titremesinin bazı nedeni var.

Antrenman zorlaştıkça ya da bir pozda uzun bir süre kalınca kasların titremeye başlaması durumunu hepimiz en az bir kere yaşamışızdır. İşte bunun sebepleri…

  • Yorgunluk

En yaygın sebeplerden biri yorgunluk. Biz her ne kadar fark etmesek bile kaslarımız günlük hayatımızdaki aktiviteler gibi süreçlerden etkileniyor. Dolayısıyla sıra spor yapmaya geldiğinde ve biz bir pozda uzun süre durduğumuzda zaten yorgun olan kaslarımız daha az işlevsel bir hale gelip titremeye başlıyor. Sana güzel haber verelim, ne kadar güçlenirsen ve fitleşirsen kasların bu yorgunluğa karşı o kadar dirençli hale gelecek.

  • Dehidre olmak

Yetersiz su tüketimi aslında egzersiz sırasındaki performansını da olumsuz etkiliyor. Vücut ağırlığının %1-2’sini bile ter olarak kaybetmen egzersiz performansını düşürebiliyor. Bunun yanı sıra kasların da dehidre olabiliyor. Kaslarımız dehidre olduğunda kan akışımız yavaşlıyor. Kan akışı ise çalışan kaslarımıza gerekli takviyeleri yapmak adına oldukça önemli.

  • Yeni egzersiz

Araştırmalara göre kaslarımız yeni bir hareket dizisi öğrenirken de titriyor. Kaslarımızla sinirler arasında bir iletişim ortaya çıkıyor ve sinyaller gitmeye başlıyor. Vücudumuz bu sinyalleri nasıl, ne zaman ve nereye göndermesi gerektiğini yaptığımız tekrarlar ile öğreniyor. Örneğin başta şınav çekerken titrediğini hissedebilirsin ancak zamanla kasların bu hareket ile nasıl başa çıkması gerektiğini öğrenecek ve titremelerin azalıp yok olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir