Fitness Eğitmeni ile Çalışmanın Faydaları

  • Profesyonel eğitime sahiptirler.

Fitness hedeflerine ulaşabilmek adına kişisel eğitmenlerden yardım alman için birçok nedenin var. Senin için bu nedenleri sıraladım.

Bir kişisel eğitmenle çalışmanın en önemli avantajlarından biri, onların sana nasıl egzersiz yapman gerektiğini öğretme konusunda bilgi sahibi olmalarıdır. Bununla birlikte seni beslenme konusunda da yönlendirebilirler. Senin için en etkili antremanın hangisi olduğunu bilmiyorsan, eğitmenin sana bu konuda yardım edecektir.

Herkesin ihtiyacı olan egzersiz farklıdır. Örneğin kas dokunu geliştirmek istediğin halde sadece kardiyo egzersizleri yapıyorsan hedefine ulaşmanın bir hayli zor olduğunu sana söyleyecek kişi yine kişisel fitness eğitmenin olacaktır. Ayrıca fitness eğitmeni ile birlikte çalışmak egzersiz yaparken birçok kişinin başına gelebilecek yaralanma, incinme gibi riskleri de azaltıyor.

  • İstediğin forma ulaşmana yardımcı olurlar.

Eğer hareketleri yanlış yapıyorsan, hem hedefine ulaşman zorlaşacak hem de yaralanma riskin artacak. Kişisel eğitmenlerse en doğru ve verimli şekilde egzersiz yapman için sana yol gösterecektir. Bu şekilde en iyi sonucu alabilirsin.

  • Kişisel hedeflerini gerçekleştirmene yardımcı olurlar.

Özellikle de konu egzersiz olunca herkesin yapabilecekleri birbirinden farklılaşıyor. Hepimiz biliyoruz ki herhangi bir rahatsızlığı olan biri ile sağlıklı birinin antreman programı aynı olamaz. Örneğin dizini sakatladıysan ve dizinin iyileşmesi için hiçbir şey yapmadıysan herkesten farklı bir antreman programıyla çalışmalısın. İşte kişisel eğitmenin sana böyle konularda yardımcı olmak için her zaman yanında olacaktır.

  • Gerçekçi hedefler koymanı sağlarlar.

Herkes hızla kilo vermek, karın kaslarına sahip olmak ya da güçlenmek istese de bu hedefler her zaman ulaşılabilir olmuyor. Kendine bu gibi hedefler koyarsan ulaşamayınca motivasyonun düşebilir ve hatta bu, spordan vazgeçmene sebep olabilir.

Kişisel eğitmenin hem gerçekçi hedefler koymana yardımcı olacak hem de bu hedefine ulaşman için seni motive edecek. Örneğin ulaşmak istediğin hedef bikini vücuduna sahip olmaksa, bu hedefe bir ay boyunca her gün 100 crunch çalışarak değil, uzun vadede doğru beslenip kardiyo ve ağırlık egzersizleri ile ulaşabilirsin. Kişisel eğitmenle çalışmak seni bu gibi hatalı programları izlemekten alıkoyacak.

  • Verimli çalışmanı sağlarlar.

Kaç kere uyumadan önce kendi kendine “Yarın işe gitmeden önce bir saat spor yapacağım,” diye söz verip sabah uyumayı spora tercih ettin? İşte bu gibi durumlarda kişisel eğitmenin farkını görebilirsin. Eğer eğitmeninle belli bir saat için randevulaştıysanız, kendini buna uymak durumunda hissedeceksin ve hedeflerine daha kolay ulaşacaksın.

  • Zaman kaybetmeni önleyerek maksimum sonuca ulaştırırlar.

Spor salonuna giden iki çeşit insan vardır:

  • Ne yaptığını, ne yapması gerektiğini tam olarak bilemeyenler
  • Bir antrenman programına sahip olup hangi hareketi nasıl yapacağını bilenler

Sen de ilk gruptaki insanlardan olduğunu düşünüyorsan, bir eğitmenden yardım almalısın. Böylece hedefine daha kolay ulaştığını ve geliştiğini görebileceksin.

  • Ruhsal gelişimin için de sana yol gösterirler.

Fiziksel antrenmanların psikolojiyi de iyi yönde etkilediği uzun zamandır biliniyor. Kişisel eğitmen, motivasyonunu yükselterek böylelikle psikolojine de iyi gelecek. Antrenman yaparken eğitmeninle arandaki iletişim seni hem fiziksel hem de ruhsal açıdan geliştirecek.

  • Sağlıklı alışkanlıklar edindirirler.

Sağlıklı beslenmek ve düzenli antrenman yapmak sağlıklı alışkanlıklardan bazıları ve maalesef bu alışkanlıkları edinmek haftalar sürebiliyor. Bu konuda en büyük destekçin kişisel eğitmenin olacağından emin olabilirsin.

  • Sana özel antrenman programı yaparlar.

Her zaman yapmayı daha çok sevdiğin antrenmanlar olacak. Kişisel eğitmenin hem senin için en yararlı hem de yaparken keyif alacağın bir antrenman programı oluşturacak. Antrenmanı es geçmek istediğin zamanlarda ise seni motive ederek devamlılığını sağlayacak.

  • Sana uyum sağlarlar.

Hepimizin farklı zaman planlamaları var. Kişisel eğitmeninle istediğin zaman, istediğin gibi antrenman programını oluşturabilir ve zamanını iyi değerlendirebilirsin.

  • Kendine meydan okuman için seni motive ederler.

Antrenman rutininden sıkıldın mı? Kişisel eğitmenin ulaşmak istediğin noktayı aştıktan sonra, sana yeni bir antrenman programı hazırlayarak yeni hedefler belirlemen konusunda yol gösterecek ve sıkılmamanı sağlayacak.

Unutma, eğitmenin senin hem yaşam koçun, hem beslenme uzmanın ve hem de seni cesaretlendiren kişi.. Vakit kaybetmeden birlikte çalışmaktan mutlu olacağın bir kişisel eğitmen bul ve hemen bu avantajları deneyimlemeye başla!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir