Serbest Ağırlık Antremanının Faydaları

Serbest ağırlıkları antrenman rutinine hemen dahil etmen için 5 harika sebep!

Eğer sadece makinelerle ağırlık çalışıyorsan serbest ağırlık egzersizlerinin sana katacağı faydalara hemen göz atmanı öneririz!

Kullanışlılık 

Serbest ağırlık egzersizleri üç düzlemde yapılan hareketlerdir. Bu nedenle makinelerde yapılan genellikle tek düzlemli ağırlık egzersizlerinin aksine, gerçek hayatta daha kullanışlılardır. Dumbel’larla ayakta durarak yaptığın basit bir hareket bile alışveriş poşetlerini daha kolay taşımanı sağlar.

serbest ağırlık antrenmanı

Verimlilik

Vücudun serbest ağırlıkla çalışırken bu ağırlığı ve hareketi kontrol edebilmek için çalışır. Yani yaptığın her tekrarda aslında tek bir kası değil, kaslarının tamamını çalıştırmış olursun. 

Denge

Yukarıda bahsettiğimiz gibi serbest ağırlık egzersizi tüm kasları çalıştırır ve bunu yaparken ayrı ayrı değil birlikte çalışırlar. Bu da koordinasyon ve denge seviyeni artırır. 

serbest ağırlık antrenmanı

Kalori yakımı

Serbest ağırlıklarla yaptığın her bir tekrar kaslarını daha fazla çalıştırıp daha fazla kalori yakmanı sağlar. Üstelik tüm kaslarını aynı anda çalıştırdığından kalori yakım seviyen zirveye çıkar. 

Sakatlıkları Önleme 

Kaslarının dengesini artırmak sakatlıkların önüne geçmek için en iyi yöntemdir. Serbest ağırlık egzersizleri ile vücudunun her iki tarafındaki kaslar eşit bir biçimde çalışarak güçlenir. Bu da dengeni artırarak güçsüz kaslardan dolayı karşılaşabileceğin sakatlanmaları önler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir